X
  • No products in the list

Duurzaamheid met Piplab

Bij Piplab streven we niet alleen naar innovatie en efficiëntie, maar ook naar duurzaamheid in elke fase van onze bedrijfsvoering. Van productie tot levering, we zetten ons in voor een kleinere ecologische voetafdruk. Onze productverpakkingen zijn gemaakt van 30-100% gerecycled materiaal, waaronder racks voor pipetpunten die uit steeds meer gerecycled materiaal bestaan. Maar onze inspanningen stoppen niet bij onze producten. We hebben al onze interne processen gedigitaliseerd, waardoor de behoefte aan papierwerk aanzienlijk is verminderd.

Daarnaast zorgt onze unieke propositie van gepersonaliseerde voorraad en gegarandeerde leveringen ervoor dat we leveringen kunnen bundelen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het aantal transportbewegingen en daarmee de uitstoot van broeikasgassen. Samen met onze partners en klanten werken we aan een duurzamere toekomst voor de laboratoriumindustrie.

Routekaart

Een duurzaam Piplab

Recycled racks | Maximaliseren digitale ontmoetingen | Gebundelde leveringen

Circulair partnershap

Zorgvuldige keuze in ketenpartners | Paperless office | Circular community

Pionieren

Afvalscheiding en recycling vanuit de labs | Training van onze partners in ‘circulair werken’ | Recycle routes

Meest gestelde vragen

Piplab zet zich in voor duurzaamheid door ambitieuze toekomstplannen in drie kerngebieden: Het streven naar 100% gebruik van gerecycled materiaal in productie, het bevorderen van een papierloze werkomgeving voor interne procesoptimalisatie, en het ontwikkelen van effectieve recyclingroutes voor gebruikte producten in samenwerking met recyclepartners en klanten. Deze inspanningen tonen Piplab’s voortdurende commitment aan duurzaamheid, gericht op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk en het stimuleren van een circulaire economie.

Bij Piplab hebben de meest impactvolle duurzaamheidsactiviteiten betrekking op het intensiveren van het gebruik van gerecyclede materialen in hun productieprocessen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. Verder heeft de overstap naar een papierloze werkomgeving een substantiële impact door het drastisch verminderen van papiergebruik, wat leidt tot een significante vermindering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Daarnaast speelt het opzetten van effectieve recyclingprogramma’s voor na gebruikte producten een cruciale rol, niet alleen in het verminderen van afval, maar ook in het stimuleren van verantwoorde consumptie en hergebruik, waardoor Piplab’s betrokkenheid bij duurzaamheid verder wordt versterkt.

Zet de eerste stap naar een duurzame toekomst met Piplab.

Ontdek hoe Piplab je hierbij kan helpen. Praat met ons team vandaag nog!

Toekomstvisie op Duurzaamheid bij Piplab

Bij Piplab streven we voortdurend naar duurzame innovatie en verbetering. Onze ambitie reikt verder dan alleen het leveren van hoogwaardige lab disposables; we zijn toegewijd aan een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen. Hieronder schetsen we onze toekomstplannen op het gebied van duurzaamheid, verdeeld over drie cruciale domeinen:

Duurzame productie

We zijn trots op de stappen die we al hebben gezet met het integreren van gerecycled materiaal in onze verpakkingen en producten. Ons doel is ambitieus: het bereiken van 100% gebruik van gerecycled materiaal. We streven ernaar om afvalstromen uit de productie opnieuw te integreren in het productieproces, waarbij we een circulaire benadering hanteren. Door nauw samen te werken met onze partners en hun waardevolle feedback, blijven we de kwaliteit van onze producten waarborgen, terwijl we onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

Interne procesoptimalisatie

Binnen onze interne bedrijfsvoering zetten we grote stappen richting een papierloze werkomgeving. Dit betekent een rigoureuze reductie van fysieke documentstromen ten gunste van digitale oplossingen. Deze digitalisering leidt niet alleen tot efficiëntieverbeteringen maar draagt ook bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen door het verbruik van papier substantieel te verminderen.

Recycling na gebruik

Het laatste domein waar we ons op richten, is het opzetten van effectieve recyclingroutes voor de producten die door onze klanten zijn gebruikt. Samen met onze recyclepartners en klanten ontwikkelen we initiatieven om afval van gebruikte producten te verminderen en te hergebruiken. Door deze end-of-life producten een nieuw leven te geven, verkleinen we onze milieu-impact en stimuleren we een circulaire economie.

Bij Piplab beseffen we dat duurzaamheid een continu proces is dat samenwerking en innovatie vereist. We zijn toegewijd aan het maken van concrete stappen op deze gebieden om een duurzamere toekomst te realiseren.

Tot wel 60% gerecycled

Duurzame racks
Deksel
Bakje

Circulair inkopen

Samen met onze partners dragen we bij aan een duurzame inkoop voor labs

Circulair inkopen

Samen met onze partners dragen we bij aan een duurzame inkoop voor labs