X
  • No products in the list
Explore Hydraulische pers

Wat is een Hydraulische pers?

31/01/2023

Een hydraulische pers is een machine die vloeistofdruk gebruikt om een kracht op te wekken. Deze kracht, ook bekend als een Bramah-pers, kan worden gebruikt om materialen samen te drukken of te vormen.

Hydraulische persen worden vaak gebruikt in productie- en industriële toepassingen en zijn ontworpen om een grote hoeveelheid kracht uit te oefenen, terwijl ze toch gemakkelijk te bedienen zijn. De laboratorium hydraulische persen zijn kleiner en hebben een lagere krachtcapaciteit dan wat je in een industriële omgeving kunt vinden, maar zij hebben ook een extra voordeel dat zij nauwkeuriger zijn.

Handmatige pers | laboratorium pelletpers

Hydraulische persen worden vaak gebruikt voor laboratoriumonderzoek en tests. Dit omvat het persen van KBr-pellets voor FTIR (Fourier Transform Infraroodspectroscopie), of algemene monsterpellets voor XRF (X-ray fluorescence).

Voor nauwkeurige resultaten van deze tests is het belangrijk de juiste apparatuur te gebruiken. Daarom zijn hydraulische persen verkrijgbaar in tal van maten en configuraties – maar met zoveel modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de juiste machine voor je betreffende toepassing te selecteren.

Wanneer je te maken hebt met een beperkt budget, kost een handmatige oplossing waarschijnlijk minder dan een product dat elektronisch wordt aangedreven – maar als je personeel de pers vaak zal gebruiken, kan het te arbeidsintensief zijn om efficiënt te zijn. Voor drukke laboratoria waar veel monsters moeten worden geperst, kan je workflow (en de moraal van je personeel!) baat hebben bij een automatische machine die sneller en gemakkelijker te gebruiken is.

Daarnaast heb je ook de optie van een mini hydraulische pers, die niet alleen betaalbaar is, maar ook draagbaar en gebruiksvriendelijk.

Voor Specac distribueert Piplab een assortiment hydraulische persen voor een groot aantal toepassingen. Als toegewijde (lokale) kennispartner helpt een van onze experts je graag het ideale product te vinden dat aan de eisen voldoet.

Table of contents

Gerelateerde blogs