X
  • No products in the list
Explore Hydraulische pers

Welke soorten Hydraulische persen zijn er?

31/01/2023

Laboratoriumpersen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties. Welke je nodig hebt, wordt meestal bepaald door de beoogde toepassing – en hoe goed deze past bij de workflow van je laboratorium en de gebruikerseisen.

Handmatige hydraulische pers

Een manuele hydraulische pers gebruikt een handbediende hefboom om een monster te belasten.

Een mechanische hefboom bedient een zuiger die beweegt in een cilinder met hydraulische olie, waardoor druk wordt uitgeoefend op een matrijs of kop die het gewenste materiaal bevat. Door de hendel heen en weer te draaien, kan de druk van de cilinder worden verhoogd of verlaagd tot een optimale hoeveelheid kracht is bereikt voor een bepaalde taak.

Er zijn geen elektronische componenten in een manuele hydraulische pers en bijgevolg is deze machine vaak goedkoper dan zijn automatische tegenhangers – maar ze vereisen ook meer fysieke inspanning om te gebruiken. Daardoor zijn ze moeilijker consistent te gebruiken voor elke taak; er is altijd een kans dat monsters door de operator iets anders worden belast.

Automatische hydraulische pers

Een automatische hydraulische pers werkt door een pomp te gebruiken om een zuiger omhoog te brengen, die lucht- of vloeistofdruk uitoefent. Dit maakt een ongelooflijk nauwkeurige toepassing van kracht mogelijk wanneer de druk van de zuiger wordt losgelaten en wordt gericht op wat zich eronder bevindt.

In tegenstelling tot een handmatige pers wordt de zuiger bestuurd door een schakelaar of een geautomatiseerde regelaar. Dit betekent dat ze kunnen worden geregeld met een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid; de druk zal elke keer hetzelfde zijn.

Automatische hydraulische persen verbeteren vaak de workflow in drukke laboratoria, omdat – zodra de pers is geprogrammeerd – deze autonoom kan werken, zodat de technicus aan de slag kan met andere taken. Ze zijn niet alleen veel minder bewerkelijk om te bedienen dan een handmatige tegenhanger, maar ze zijn ook nauwkeuriger en consistenter, door het ontbreken van variabele factoren tijdens het gebruik.

Hydraulische minipers

Een hydraulische minipers is een kleine, draagbare pers die hydraulische kracht gebruikt om kracht te produceren.

Hij werkt door de druk van een pomp te gebruiken om een met olie gevulde plunjer te bewegen, die op zijn beurt vloeistoffen of gassen samenperst om kracht uit te oefenen op een voorwerp. De druk wordt geregeld door de kleppen van het systeem, die kunnen worden aangepast aan de eisen van de taak bij de hand.

Mini hydraulische persen wegen gewoonlijk slechts ongeveer 4 kilo, maar kunnen toch ongeveer 2 ton druk uitoefenen. Het kleine formaat van een minipers wordt vaak geprefereerd door farmaceutische laboratoria, die vaak baat hebben bij een handzame, goedkope en mobiele oplossing.

Table of contents

Gerelateerde blogs